Újabb videó mutatja meg a baromfitenyésztés horrorba illő oldalát

A rejtett kamerákkal készült felvételt a Mercy for Animals csoport aktivistái készítették, és ezzel újra az ipari húsfogyasztók, pontosabban az iparilag előállított húst fogyasztók képébe tolták a torokszorító valóságot. A baromfitenyésztő telepeken kegyetlenül bánnak a jószágokkal. Ebben a folyamatban nincs élőlény, csak húsárú, amiből vagy eladható termék, vagy selejt lesz.

Nem egyedi eset, hogy a futószalag torokvágó szegmense rosszul dolgozik, így a baromfik élve kerülnek megkopasztásra, ahogy az üzemben előforduló férgek, kártevők is mindennaposak.

link Forrás

A legszomorúbb az egészben az, hogy ez már nem az első ilyen jellegű videó az állatvédő szervezettől, négy éve hasonlóan sokkoló videójuk körbefutott az Interneten, de úgy látszik az ipari szereplőket nem hatotta meg a dolog.

Nincs ez másképp az aktuális üggyel kapcsolatban sem. A telepek tulajdonosa a Koch Foods szinte nevetségesen hivatalos stílusú válasszal hárította el a vádat, miszerint ők minden dolgozójukat oktatják a megfelelő állatgondozási gyakorlatokra, és üzemeik rendszeres, független vizsgálaton esnek át, és ezek a vizsgálatok semmilyen szabályszegést nem mutattak ki.

Az itt megtermelt hús pedig állítólag az Egyesült Államok egyik legnagyobb gyorsétterem láncába kerül, a Chick-fil-A üzleteibe, de ők természetesen tagadják, hogy bármilyen kapcsolatban állnának a Koch Foods-al.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.