A debreceni tévénél azt mondják, ők nem voltak Kósa Lajossal Új-Zélandon

Kósa Lajos a Hír24-nek adott interjújában azt mondta, hogy mikor Halász Jánossal Új-Zélandon járt, elkísérte őket a Debreceni Városi Televízió forgatócsoportja.

„A Debreceni Városi Tévé és a Debreceni Mozgóképkultúráért Alapítvány 2006-tól, tehát már a szocialista kormányok idején is, több forrásból pályázati pénzt nyert arra, hogy filmet készítsen a szórványban élő magyarságról. A stáb eddig ötször járt az Egyesült Államokban, egyszer Dél-Amerikában, most pedig Ausztráliába és Új-Zélandra utazott. A filmeket az MTV és a Duna TV is bemutatta. – Az egész munka akkor kezdődött, amikor én polgármester voltam, Halász János pedig az alpolgármesterem, és

még a legelején beszéltük, hogy egyszer elkísérjük a forgatócsoportot.

Ezt a mostani, amúgy háromhetes utat ez év elején kezdték szervezni. (...) Csakhogy kiderült, Halásznak és nekem vissza kell érnünk, így múlt kedd délután, a parlamenti szavazások után indultunk, megérkeztünk csütörtökön, vasárnap indultunk is vissza, és hétfő fél tizenkettő körül szállt le a gépünk – mondta a politikus.”

- ezt mondta Kósa.

A Nol.hu viszont most megkereste a Debreceni Városi Televíziót, és Szabó József gazdasági igazgató azt mondta,

a stáb nem kísért el senkit külföldre, a múlt héten sem volt és most sincs forgatócsoportjuk külföldön.

A vagy.hu debreceni hírportál írt arról is, hogy nem találják nyomát, hogy a helyi tévé ausztráliai vagy új-zélandi útra kapott volna támogatást.

Így tehát vagy Kósa, vagy a debreceni tévé nem mond teljesen igazat.

Kósa útjával kapcsolatban pedig nem ez az egyetlen nyitott kérdés: a Fidesz alelnöke a Hír24-nek azt is mondta, hogy a háromnapos utazás nem került többe a havi fizetése kétharmadánál. Kósa bruttó tiszteletdíja pedig 997 170, azaz a 4 gyereke miatt kb. nettó 800 ezer. A vagyonnyilatkozata szerint ezen kívül jelenleg nincs más jövedelme. 800 ezer forint kétharmada pedig nagyjából 533 ezer forint.

Ennyiből pedig nem nagyon jön ki a három nap, hiszen Kósa elmondta, hogy a repjegye 450 ezerbe került. A maradék 80 ezer forintból pedig maximum egy hostelben találtak volna szállást 3 napra Új-Zélandon, és akkor ebben még benne sincs a kaja meg a jegy a Rolling Stones koncertjére. Persze az sem kizárt, hogy couchsurfinggel mentek. (nol.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.