Idegenek dobhattak atombombákat a Marsra

TUDOMÁNY
2014 november 26., 14:03
comments 135

Van egy John Brandenburg nevű fizikus, és neki van egy furcsa elmélete arról, miért olyan most a Mars, amilyen. Brandenburg szerint a Marson korábban kétszer is a földihez hasonló, fiatal és hangos civilizáció alakult ki, ez azonban nem tetszett a Naprendszer környékén élő idegen létformáknak, ezért mindkétszer hatalmas atombombával nullázták le marsi életet.

Brandenburg bizonyítéka sokáig csak annyi volt, hogy a Mars felszínének vörös színét egy hatalmas atomrobbanással magyarázta, az új Mars-misszió azonban kiderítette azt is, hogy a bolygó légkörében nagyjából akkora a Xenon 129-es izotópjának koncentrációja, amekkorát például a csernobili atomkatasztrófa után és az USA néhány hidrogénbomba-teszttelepén mértek.

Brandenburg szerint ez már bőven elég bizonyíték, úgyhogy itt, a Földön is komoly veszély lehet, hogy atombombát dobnak ránk az idegenek akik a mi zajos műholdjaink helyett inkább a csillagközi nyugalmat szeretik.

Brandenburg egyébként nem hülye, az amerikai űrkutatásban többször is fontos pozíciókat töltött be. Ezen kívül több tudós is vallja, hogy a Marson korábban volt élet, és ennek valamilyen nukleáris reakció vetett véget, bár Brandenburgon kívül kevesen gondolják azt, hogy ez a reakció egy idegen civilizáció támadása lehetett.

Ezen kívül a xenon 129 jelenléte sem olyan óriási szenzáció az űrben, az izotóp koncentrációja egy csomó üstökösön és a Jupiteren is nagyon magas. Ennek okát csak találgatni lehet, egy 1960-as felfedezés szerint a xenon 129 a jód 129 radioaktív bomlásterméke, a jód 129 pedig a Naprendszer ősanyagának is része volt. (via IBT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.