Titokzatos kődobáló tartja rettegésben a 4-es úton közlekedő autósokat

Egyéb
2014 november 26., 13:42
comments 64

Valami

"Valami történik a 4-es főúton, Szabolcs megyében, Kisvárda környékén, legalább október óta"

- írja egy névtelenséget kérő olvasónk.

Valaki

"Valaki, feltehetőleg egy fehér autóból, ökölnyi vasúti kövekkel dobálja a vele szemben haladókat. Az eset nagyon hasonlatos az emlékezetes vonatdobálásokhoz."

Általában

Általában este és/vagy ködben, rossz látási viszonyok között történik a dolog. Velem is megtörtént november 16-án, Nyírbogdány külterületén, a 4-es főúton, kaptam egy vasúti követ a motorháztetőm közepére. Ha 30-40 cm-rel fentebb ér a kő (szélvédő), akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna. Többen (én is) egy fehér autót láttak szemből érkezni, közvetlen a csattanás (kő becsapódása) előtt, néhányan pedig kamionra emlékeznek

- írja a károsult.

Egy másik, múlt csütörtöki esetről, ami a 4-es főűton Kisvárdától délre, az Ajak és Nyírtass, pontosabban a 308. és a 309. kilométerszelvények közötti szakaszon történt egy szlovák rendszámos Audival, a szon.hu is beszámolt november 20-i cikkében, de a "Keresik a "mesterlövészt" című cikk azóta eltűnt az oldalról.

photo_camera A 4-es út Ajak és Nyírtass, a 308-as és 309-es kilométerszelvények között. Valahol itt dobták a követ az Audi szélvédőjére.

Az Audi mellett egy fehér személyautó haladt el, és ezzel egy időben betört a szélvédője. Egy kődarab, amit megtaláltak a helyszínen, a károsultak szerint pontosan beleillett a szélvédőn keletkezett sérülésbe.

photo_camera Nagyjából itt találta el a két kő két különböző autót, négy nap eltéréssel

A szon.hu eltávolított cikke szerint a kisvárdai rendőrség vizsgálódik az ügyben.

photo_camera Az Audi a betört szélvédővel. Forrás: nyirhir.hu

A kisvárdai rendőrségen nem adtak az esetről semmilyen tájékoztatást, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrkapitánysághoz irányítottak minket:

"Valóban kaptunk ilyen, a megkeresésében szereplő bejelentést. A Kisvárdai Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával ismeretlen tettes után nyomoz"

- válaszolta kérdésünkre Fülöp Gergely rendőr őrnagy.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.