A brit szélsőjobbosok véletlenül mecsetnek hitték a Westminster Katedrálist

A BBC-n fut a  The Daily Politics nevű műsor, aminek egyik eleme, hogy utcán szavaztatnak meg embereket egy-egy kérdésről. A legutóbbi kérdés során az Ukip erősödéséről volt szó, azaz arról, hogy EU-szkeptikus, bevándorlásellenes, sok szempontból pedig libertárius párt most hogy két képviselőt is a parlamentbe juttatott, valóban komoly politikai tényező lett-e.

Így nézett ki a beharangozó klip:

A Ukip kenti, South Thanet-i kirendeltségében pedig mindezt kivágta a biztosítékot, Twitteren háborogtak az ellen, hogy mindezt egy mecset előtt kell megkérdezni, nyilván ezzel szerintük befolyásolva a végeredményt:

bbc

A South Thanet-i körzet amúgy kifejezetten fontos bázisa a pártnak, itt egyéni jelölt a párt vezetője, Nigel Farage. Miután belekötöttek a helyszínbe, elég hamar közölték velük, hogy mi is látható a felvételen a háttérben. A Westminster katedrális:

(BEN STANSALL / AFP)

A körzeti pártiroda később bocsánatot kért a tévedésért, Farage szerint pedig önkéntesek dolgoznak nekik, és ilyenkor előfordulnak hibák.

Mindenesetre a Twitteren kampány indult, #ThingsThatAreNotMosques hashtaggel lehet üzenni a pártnak, mi nem mecset még:

// ]]>

// ]]>

(Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.