Így lőtték le a clevelandi rendőrök a 12 éves kisfiút

bűnügy
2014 november 27., 07:22
comments 352

Nincs meglepetés: a videón az látszik, hogy a játszótér mellé behúz a clevelandi rendőrség járőrkocsija, a rendőrök kiszállnak, majd lelövik a 12 éves Tamir Rice-t, akinek a játékpisztolyáról azt hitték, hogy igazi.

A videónak sajnos nincs hangja, de a rendőrség szerint a járőrök  háromszor is felszólították a kisfiút, hogy mutassa a kezét.

Nem mutatta, lelőtték.

Tamir Rice-t szombat délután kórházba szállították, vasárnap reggel meghalt.

tamir_rice_12

A rendőrség a segélyhívás hangfelvételét is közzétette, amiből kiderül, hogy a bejelentő nő 20 évesre saccolta a kisfiút.

"A parkban ülök - mondta a nő a rendőrségnek. Van itt egy fickó, aki mindenkire ráfogja a pisztolyt. Előhúzza a nadrágjából, aztán újra visszadugja, valószínűleg nem valódi, de tudja, halálra rémiszti az embereket."

Mire a diszpécser (3x):

"Fekete vagy fehér?"

"Fekete, vagy fehér?"

"Fekete, vagy fehér?"

"Fekete"

- mondja a bejelentő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.