Távozik a NAV nem kitiltott elnökhelyettese

POLITIKA
2014 november 27., 17:23
comments 103

A hvg.hu több forrásból is úgy értesült, hogy távozik Kovácsics Iván, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám és pénzügyőri elnökhelyettese. Erről egy, az adóhatóság munkatársainak kiküldött köremailből lehetett értesülni.

Kovácsics felmondási idejének letelte után, január végén távozik. A távozás oka nem derült ki.

Korábban, amikor stábunk Vida Ildikót és a többi, kitiltással összefüggésbe hozott NAV-vezetőt kereste a hatóság székházánál, egyedül Kovácsics volt az, aki felbukkant ott. A beszélgetés akkor így zajlott:

Korábban arról szóltak hírek, hogy Kovácsics fia és felesége a China Mart tulajdonosával üzemeltet közös kereskedőcéget. A China Mart az a gigászi pláza, amivel kapcsolatban többek között a mi videónk után merült fel az adócsalás gyanúja, a felvétel megjelenése után a NAV le is csapott a helyre. Kovácsics családtagjairól végül nem derült ki semmi olyan információ, ami alátámasztotta volna, hogy részesei voltak az áfacsalásnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt