Hálaadáskor is voltak zavargások a fergusoni ítélet ellen

külföld
2014 november 28., 07:38
comments 50

Ferguson városában két nap erőszak után csütörtökre nyugalom lett, de az USA más részein sok embert tartóztattak le zavargásokért. Pedig csütörtökön ünnepelték a hálaadást, amikor a családok jellemzően otthonaikban gyűlnek össze, nem kifejezetten alkalmas ez a nap tömegtüntetések szervezésére.

photo_camera Rendőrök Fergusonban. Fotó: AFP/Jewel Samad

Fergusonban augusztus elején egy fehér rendőr lelőtt egy 18 éves fekete fiatalembert, már ezután is komoly zavargások törtek ki a városban. Hétfőn a bíróság felmentette a rendőrt, mert bizonyítottnak látták, hogy jogszerűen használta a fegyverét. Ezután országszerte újabb zavargások kezdődtek.

  • Csütörtökön New Yorkban hét embert tartóztattak le utcai rendbontásért.
  • Kalifornia államban ezen a héten már 500 embert vettek őrizetbe. Közülük kilencvenet hazaengedtek a hálaadásra.
  • Fergusonban a héten összesen 100 embert vettek őrizetbe, de csütörtök este már csak 75-en tüntettek.
    (Reuters)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.