Újra előkerült a Magyar Banán, a Balatoni Hal (Okos Tavak térsége), a vállalkozói hátság, a sárkány és a csapágyvárosok

gazdaság
2014 november 28., 16:00

magyar banánNekem ez messze a kedvenc ábrám azok közül, amiket a magyar gazdaságföldrajz tudomány előállított valaha. A kutatás, aminek keretében még 2007-ben megalkotásra került ez a hihetetlen vízió országunkról, Matolcsy György vezetése alatt folyt, de szerzői között van Csizmadia Norbert.

A gazdaságföldrajzosból lett jegybankár, azóta is remek prezentációkat gyárt, az Index értesülései szerint esélyes arra, hogy megkapja Kónya István pozícióját a jegybank kutatási főosztálya élén. Kónyát a jelek szerint azért rúgtak ki az MNB-ből, mert meghívta Matolcsy György egy ellenségét, Király Júliát egy konferenciára (nem előadni: csak a hallgatóságba).

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.