Klicsko még keményebben odacsapna Moszkvának

külföld
2014 november 30., 14:53
comments 109

Azaz: az Oroszország elleni szankciók kiterjesztését és megszigorítását sürgette Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapban megjelent interjúban.

Az Ütés párt egykori ökölvívó világbajnok elnöke, aki igen népszerű Németországban, az interjúban élesen bírálta a német gazdaság mindazon képviselőit, akik a szankciók lazítását szorgalmazzák.

"Számomra hihetetlen, hogy Németországban egyes gazdasági vezetőknek fontosabb a pénz, mint az emberélet"

- mondta Klicsko, hozzátéve, hogy az orosz kormány volt az, amely annektálta a Krímet, majd több ezer katonát küldött Kelet-Ukrajnába, ezt azonban újra és újra elfelejtik, Németországban is. Az Oroszország elleni büntetőintézkedések megkérdőjelezése az áldozatok sorsa iránti érdektelenségről tanúskodik szerinte.

photo_camera (MAKSIM BLINOV / RIA NOVOSTI)

A válság nem csak Ukrajnát érinti, és a Nyugat későn ismerte fel, hogy nem egy Ukrajna és Oroszország közötti helyi konfliktusról, hanem a nemzetközi viszonyokat meghatározó ügyről van szó - fejtette ki a kijevi polgármester, aki szerint Putyin egy nagyorosz birodalmat akar felépíteni, kerül amibe kerül.

Ez a törekvés az orosz társadalmat is veszélyezteti, mert a Szovjetunió világa felé mutat. Első lépésként csupán tanácsolják az embereknek, hogy ne utazzanak Nyugatra és ne vásároljanak nyugati termékeket, de egyszer majd meg is tiltják

- mondta Klicsko, aki arról is beszélt, hogy Putyin megtiltotta az orosz katonáknak, hogy iPhone okostelefont használjanak, és korlátozni akarják a Facebookot is.

"Éppen ez az, amit a Szovjetunióban már átéltünk, és nem akarunk visszatérni a múltba"

- mondta Vitalij Klicsko.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.