Németországban fegyveres támadás indul a vadkanok ellen

ÁLLAT
2014 november 30., 18:09

Hessen tartományban nagyon eldurvult a vadkanhelyzet. Annyira, hogy a zöld pártból érkező környezetvédelmi miniszter is a kiirtásuk szükségességéről beszélt.

A hatalmas erdős területeket is magában foglaló államban a helyi vadászati szövetség szerint mintegy 150-180 ezer vaddisznó élhet. És bőven okoznak gondot: letarolják a termést, baleseteket okoznak, kiszédelegnek az autók elé, és van, amikor emberre is támadnak.

A populáció növekedése vezetett odáig, hogy az állami parlamentben Hinz miniszter már arról beszélt, hogy nem lehet máshogy kezelni a vadkanhelyzetet, csak ha az állam vadászai elkezdenek többet leölni. A vadászidénybe bárki becsatlakozhat, akit regisztrált vadászként az állam. A miniszter ugyanakkor szigort ígért, szerinte figyelni fognak arra, hogy ne mániákusok rohangálhassanak ezentúl az erdőben lőfegyverekkel.

photo_camera (kép: Wikipedia)

A vadkanlakosság megnövekedéséhez valószínűleg az enyhe telek járultak igazán hozzá. Ahogy több a vadkan, úgy jönnek ki egyre többet az erdőből, és okoznak több galibát.

Múlt hónapban például egy autó kigyulladt, miután sofőrje elütött egy vadkant. Pár kilométerrel odébb egy másik balesetben pedig egy 21 éves férfi került kórházba, mert félrerántotta a kormányt, hogy ne üsse el a vadkant.

A vándorlás azzal is jár, hogy egyre inkább tűnnek fel a városokban, étel után kutatva. November elején Dillenbergben egy üzletbe mentek ki a rendőrök, ahol éjjel beindult a riasztó. Azt gondolták, betörőt fogtak, de csak egy vaddisznó jutott be valahogy. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.