Az ónos eső miatt munkahelyükön ragadtak a Központi Fizikai Kutatóintézet dolgozói

katasztrófa
2014 december 01., 15:02

Mivel járhatatlanok az utak a XII. kerület magasabban fekvő részén, így a Konkoly-Thege Miklós úton is. Pokorni polgármester pedig arra kér mindenkit, hogy senki ne induljon útnak. Ráadásul az eső csak a probléma egyik fele, percenként szakadnak le nagyobb faágak is az útra, ezek pedig vezetékeket is leszakítanak. A KFKI épületében dolgozókat, ha csak addig fel nem találják a teleportálást, a katasztrófavédelem tervezi kimenteni két busszal.

Pokorni beszélt arról is, hogy senki ne induljon el otthonról. Aki pedig nem tud hazajutni, próbáljon máshol szállást keresni. Akik nem tudnak hazajutni, a fővárosi katasztrófavédelem az önkormányzattal közösen a XII. kerület Hollós út 5-ben, a Jókai Klubban befogadóhelyet nyitott. Jelenleg idevárják Varga Ferencet a budai katasztrófavédelmi igazgatót. A polgármester bízik abban, hogy a katasztrófavédelem és a Pilisi Parkerdő Zrt. dolgozóinak kedd reggelre, délelőttre sikerül biztonságossá tenni a XII. kerületi utakat.

Ugyanakkor a polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a közétkeztetést végző konyha is fent van a hegyen. Így elképzelhető, hogy az óvodáknak, iskoláknak kedden nem tudnak ételt szállítani, emiatt a szülőktől azt kéri, hogy a szokásosnál több ételt csomagoljanak gyermekeiknek. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.