Picasso-festményt adtak az oroszok Platininek a vébéről döntő szavazás előtt

külföld
2014 december 01., 08:35
photo_camera Picasso bikája. Nem erről a műről van szó.

A Sunday Times tegnapi cikke szerint (fizetős tartalom, helyette ajánlom a Mirror cikkét) több FIFA tag is értékes festményeket kaphatott az orosz szövetség embereitől. Az újság értesülései szerint

Michel Platini, az UEFA elnöke konkrétan egy Picassoval lett gazdagabb.

Platini tagadja a vádat és ügyvédjein keresztül perrel fenyegette meg a Sunday Timest. Platini előszeretettel állítja be magát a Sepp Blatterrel összefonódó korrupció harcos ellenfelének és sokak szerint előkészíti a terepet, hogy az idős svájci sportvezető után átvegye a FIFA-t. Ha nem tudja hitelt érdemlően cáfolni ezt az ügyet, akkor lehet, hogy lőttek a terveinek. Persze Blattert is azután választották meg legutóbb, hogy mindenki számára egyértelmű volt, nyakig sáros.

A CNN-nek a FIFA belga tagja, Michel D'Hooghe nyilatkozott, aki már 2011-ben elismerte, hogy az oroszoktól egy barna papírba tekert festményt kapott. A belga sportvezető szerint nincs itt semmi látnivaló, ugyanis a festmény

nagyon csúnya és szerinte semmi értéke sincs és nem is szavazott az orosz pályázatra.

A hetilap szerint a festmények Oroszország világhírű múzeumának, az Ermitázsnak a raktáraiból, vagy a Kreml saját gyűjteményéből vándorolhattak a FIFA tagokhoz. Putyin és Blatter rendszeres kapcsolatban voltak és Blatter teljes körű támogatásáról biztosította az orosz elnököt. A FIFA és az UEFA nem kommentálja a sajtóhíreket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.