Jusson el ön is két lépésben Dömény Zoltántól Gyurcsány Ferencig

POLITIKA
2014 december 02., 10:29
comments 44

Vallomást tett a NAV-nak Dömény Zoltán felvidéki vállalkozó, írja az MTI hírére hivatkozva a Magyar Nemzet.

Hogy kicsoda Dömény?

  • Ő az, aki idén február 5-én a szlovákiai Izsánál leparkolt autójával a Duna töltésén, kabátját egy arra járó nyugdíjas vállára dobta és közölte, hogy a Dunába ugrik.
  • Hónapokig keresték.
  • Aztán szeptemberben felesége takarítás közben rátalált egy 38 oldalas, magyarul és szlovákul teleírt jegyzetfüzetre, amiben Dömény írt az áfacsalásról.
  • Most pedig maga Dömény is előkerült, és a NAV szerint részletes vallomásban tárta fel az áfacsalás részleteit.

A hatóságok pont a részletekről nem közöltek részleteket, de a Magyar Nemzet ettől függetlenül megpróbálta összerakni a nagy áfacsalási botrány történetét.

Nézzük, mire jutottak

Dömény többször találkozott a márciusban egy rendőrautó hátsó ülésén elhunyt Welsz Tamással → Welsz Tamás bizalmas kapcsolatot ápolt Simon Gáborral → Simon Gábornak titkos bankszámlája volt.

Ez így nem jó. Kezdjük előről:

Dömény üzleteihez Welsz biztosította a politikai hátteret → Welsz öngyilkos lett.

Így se jó. Előről:

Welsz azután lett öngyilkos, hogy bizonyítékokat adott át a nyomozóhatóságnak → Dömény üzlettársa, Bankó Gyula is furcsa körülmények között halt meg, miután a szlovák rendőrség áfacsalás gyanújával őrizetbe vette.

Na, mégegyszer:

A Privát Kopó szeptemberben azt írta, hogy az áfacsalók legnagyobb vásárlója az amerikai tulajdonú növényolajgyártó, a Bunge Zrt. volt.

Várjunk, ez hogy jön ide? Ja, a kitiltási botrányban volt szó róla, hogy a Bunge feljelentést tett a kiterjedt áfacsalások miatt.

Mi van???

Fussunk neki előröl az egésznek.

Dömény Zoltán idén elhatározta, hogy kilép az áfacsaló körből, ezért tavaly ősszel elrabolták és összeverték.

Tessék??????

Dömény tavaly augusztusban próbált meg kiszállni a csalásból, azután rabolták el, ami után elkezdett bizonyítékokat gyűjteni, hogy aztán februárban a Dunának menjen, de mégsem. A lényeg, hogy a Gyurcsány-kormány 850 millió forint állami támogatást adott vágóhíd építésére egy cégnek, aminek Molnár István a tulajdonosa. Hogy ő ki? Hát, az nem derül ki a cikkből.

Oké, én itt feladtam. Aki megpróbálná megérteni a Magyar Nemzet cikket, itt találja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.