Drágább lesz a kábeltévé a köztévé osztódva szaporodása miatt

politika
2014 december 02., 06:28
comments 81

Drágulhatnak jövőre a kábeltévés előfizetések, mondja a magyarországi kábelszolgáltatók legnagyobb szakmai szervezete, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ).

A drágulásnak két oka van, mindkettő a közmédia:

  • Egyrészt jövőre már csak HD-ben sugározzák adásaikat;
  • másrészt jövőre több új csatornát is indítanak, amiket kötelezően az alapcsomagban kell majd terjeszteniük a kábeltársaságoknak.

Mivel másfélszer annyi közszolgálati csatornát kell majd az alapcsomagba rakniuk, kénytelenek lesznek más, a lehetőségért fizető tévétársaságok adóit kivenni belőlük. Ez pedig akár 200 millió forintos költséggel is járhat, amit kénytelenek lesznek az előfizetőkön behajtani. (Via HWSW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.