Felbomolhat az izraeli kormánykoalíció

külföld
2014 december 02., 08:16
comments 56

„Példátlan vádaskodásba torkollt” Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Jaír Lapid pénzügyminiszter hétfő esti megbeszélése, jelentette az izraeli sajtó. A jobboldali Netanjahu és a centrista Lapid megint az Izraelt zsidó nemzetállamként meghatározó törvényjavaslaton kaptak össze.

Azon, amin bő egy hete akkora üvöltözés volt, hogy minden részlet kihallatszott a kormány zártüléséről.

De más vitájuk is volt. Netanjahu azt követelte, hogy Lapid mondjon le pártja legfőbb választási igéretéről, a fiatal párok lakásvásárlásának támogatásáról, illetve nem bírálja tovább a kormányt a megszállt területeken zajló építkezések miatt. Lapid elutasította a feltételeit.

Ezután szólította fel az ellenzéki Sasz párt vezére, Arie Deri a parlamenti pártokat, hogy kezdjenek egyeztetéseket az előrehozott választásról. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.