Kész Zoltán lehet az összellenzéki csodafegyver Veszprémben

POLITIKA
2014 december 02., 10:28
comments 65

Az egykor a Fideszben politizáló, most függetlenként induló jelölt mögé hétfőn a Liberálisok, kedden pedig a Demokratukus Koalíció is beállt. A utóbbiak közleményükben azt írják, hogy

"a DK elnöksége azt javasolja a párt tagjainak, szimpatizánsainak és minden demokratának, hogy támogassák Kész Zoltánt, a Polgári Platform elnökét, aki független jelöltként indul a veszprémi időközi országgyűlési választáson".

A veszprémi 1-es számú választókörzetben február 22-én választják meg az EU-biztossá előlépett Navracsics Tibor utódját, de a tét ennél is több, konkrétan a kormánypárti kétharmad. A lehetséges indulók között Török Gábortól Simicska Lajosig sokan feltűntek, de az eddigi egyetlen igazi pályázó Kész Zoltán.

A DK lépésével az MSZP kerül nehéz helyzetbe, mivel az egyébként is haldokló szocialista pártnak így el kell döntenie, hogy beállnak Kész mögé, vagy megpróbálnak egy saját jelöltet felépíteni, és azt kockáztatni, hogy az ellenzéki szavazók teljesen elfordulnak tőlük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.