McCain tényleg Orbánt neofasisztázta

külföld
2014 december 02., 21:59

John McCain amerikai szenátor, a republikánusok 2008-as elnökjelöltje kedden nagyon keményen nekiment Magyarországnak:

"most egy olyan országról van szó, ami a peremén áll annak, hogy feladja függetlenségét egy neofasiszta diktátornak" - mondta többek között abban a szenátusi vitában, amikor az új magyarországi nagykövet kinevezéséről szavaztak.

A nagy kérdés az volt mostanáig, hogy kire gondolt McCain, amikor a "neofasiszta" szót használta: Vlagyimir Putyin orosz elnökre vagy pedig Orbán Viktor magyar miniszterelnökre?

A szöveget mindkét módon lehetett értelmezni, nagy vita lett ebből különböző netes fórumokon az elmúlt néhány órában.

Ezért felhívtam McCain irodáját, és megkérdeztem, hogy ki a neofasiszta a szövegben. A szenátor a sajtósa, Julie Tarallo írásban válaszolt:

"McCain szenátor Orbán miniszterelnökre utalt."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.