Több tucat halott egy kenyai terrortámadásban

külföld
2014 december 02., 09:46
comments 15

36 halálos áldozata is lehet annak a támadásnak, amelyet muszlim terroristák hajtottak végre egy északkelet-kenyai bánya ellen - állítja a Nemzetközi Vöröskereszt.

A támadást hétfő éjjel hajtották végre, az isten háta mögötti Mandera városkátók 16 kilométerre, nagyon közel a kenyai-szomáliai határhoz. Ezen a vidéken az al-Shabaab nevű terrorszervezet már többször is akciózott. Novemberben a közelben egy buszt tartóztattak fel, és megölték annak 28, nem muszlim utasát.

A Vöröskereszt helyszíni beszámolója szerint most a támadók egyszerűen szétlőtték a sátrakat, amiben a bányászok aludtak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.