Nem csak az államtitkár úr, hanem maga Vida Ildikó és Csillag Dezsőné is felszólította a Műegyetem rektorát ZH-ügyben

Nem csak Palkovics Gábor avatkozott közbe a Műegyetem adócsalásokkal foglalkozó ZH-kérdései miatt. A Műegyetem tréfás tanárai már két tanszéken is az áfacsalásokkal és Vida Ildikóval összefüggő vizsgakérdéseket írtak.

A rektor viszont egy olyan körlevelet írt a karok tanárainak, ami szerint a NAV nevében eljáró ügyvéd kérte, hogy mellőzzék a közbizalmat "hátrányosan befolyásoló", a vezetők "személyiségi jogait sértő" feladatok szövegezését, még humoros formában se, tudta meg az Index. A rektor ezt írta:

A mai postával levelet kaptam Dr. Trinn Gábor ügyvéd Úrtól azzal a kéréssel, hogy mellőzzük olyan szövegezésű feladatok kiadását, amelyek "megszövegezése egyértelműen alkalmas arra, hogy a NAV, mint a közigazgatás, az adóigazgatás csúcsszervébe vetett közbizalmat, közmegbecsülést hátrányosan befolyásolja, a monogramokkal megjelölt és ennélfogva a NAV-val való összefüggés kapcsán személyükben egyértelműen beazonosítható természetes személyek vonatkozásában pedig a személyiségi jogokat súlyosan megsértse.

Az ügyvéd a NAV elnöke, Vida Ildikó, és Csillag Dezsőné elnökhelyettes megbízásából küldte el a felszólítást a rektornak. Ezért aztán arra kéri a tanárokat, hogy

a tárgyaink oktatása és számomkérése során a személyiségi jogokat és a közintézmények jó hírét oktatóink még humoros formában se sértsék meg.