Elárasztották John McCain szenátor Facebook-oldalát a felháborodott magyar trollok

POLITIKA
2014 december 04., 13:56
comments 1038

John McCain republikánus szenátor legközelebb kétszer is meggondolja majd, hogy melyik ország miniszterelnökét nevezi újfasiszta diktátornak, hiszen Orbán Viktor hétfő esti lediktátorozása óta csak úgy áradnak a dühös magyar kommentelők a politikus Facebook-oldalára. Ki jó, ki rossz angollal igyekszik helyretenni a szenátort, de van olyan is, aki nem foglalkozik az ilyen nyelvi formaságokkal, és magyarul mondja el, hogy McCain egy köcsög, az amerikaiak pedig egy

macskafing-banda.

tumblr_ng0sszRGQq1r5a44to2_500 (1)

Összeválogattunk néhány kommentet a legjobbak közül, de aki mindre kíváncsi, az kattintson és bogarásszon.

A narancssárgával jelölt magyar kommentelő valószínűleg Google Translator segítségével szórja szitkait a szenátorra. Az esszenciális üzenetet mégis a lila fogalmazza meg alul, miután elmondta, hogy McCain idióta cionista, Amerika pedig egy terrorizmust támogató diktatúra.

MINDEN AMERIKAI KIFELÉ MAGYARORSZÁGRÓL!

komment

Ez, a fekete színnel jelölt kommentelő McCain több posztja alatt is megosztja véleményét, mely szerint a szenátor vagy túl sokáig raboskodott egy vietnami gödörben vagy túl sokat pókerezett (úgy tűnik, Fekete úr szerint ez a két dolog ugyanolyan hatással van az emberre). Ez a komment a jó öreg képmutató-kártyát játsza ki: hogy lehet, hogy az Egyesült Államok így beszél Magyarországról és Orbán Viktorról, miközben Edward Snowdennel meg olyan csúnyán elbántak? Fekete szerint Orbánt demokratikus úton választották a magyarok, az amerikaiaknak nem szabadna beleszólniuk Magyarország belügyeibe csak azért, mert a magyarok nem veszik figyelembe az USA gazdasági érdekeit. Amit McCain csinál, az pedig tök olyan, mint amit a Szovjetunió csinál.

Ebben azért van némi csúsztatás, az, hogy egy amerikai ellenzéki politikus véleményt mond egy országról, még messze nem jelenti, hogy beavatkozva az adott ország belügyeibe. Meg aztán egy kicsit a szovjet párhuzam is erős, McCain egyelőre nem vert le tankokkal magyar forradalmat.

komment1

Fehér úr is a képmutató magatartást kifogásolja, de ő egy yodai szórendű mondatban teszi mindezt.

komment2

Ennyit rólad McKÁIN!

tumblr_lrjdufEMNH1qixscao1_500

Egy poszttal alább a piros kommentelő pazar szójátékkal sújt le a republikánus vezetőre és John McCaint Jew CoCain-nak, azaz Zsidó Kokainnak nevezi. Óriási! Alatta pedig visszatér a már ismert Fekete úr, aki ezúttal John McCain katonai tapasztalatait kevesli. Szerinte a McCain, akit az USA közvéleménye (ki tudja miért?) vietnami háborús hősnek tart, igazából csak fogságban volt a vietnami háborúban.

komment3

A magyar kommentelőknél régebbi vendégei McCain Facebook-oldalának az orosz és kelet-ukrajnai szakadár kommentelők. Ők azért keményebben tolják a magyar kollégáknál.

(Címlapi kép: McCain Facebook.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.