Feltettünk egy egyszerű kérdést minden minisztériumnak. Meg fog döbbenni a válaszokon!

POLITIKA
2014 december 05., 13:00
comments 153

Lázár János hetvenmillió forintos lakást vett nagyobbik fiának, János Boldizsárnak a Svábhegyen. A hír után minden minisztériumot megkerestem, hogy megkérdezzem:

Íratott-e a miniszter nagyértékű ingó- vagy ingatlanvagyont gyermekére vagy gyermekeire.

A szerdán délelőtt tíz körül kiküldött kérdésekre a leggyorsabban, 3,5 órán belül a nemzetgazdasági minisztérium válaszolt:

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek négy gyermeke van, egyik sem rendelkezik nagyértékű ingó- vagy ingatlanvagyonnal.

Alig pár perccel maradt el tőlük az emberi erőforrások minisztériuma:

Nem íratott.

A külgazdasági és külügyminisztériumnak már hét óra kellett a válaszra:

Szijjártó miniszter úr nem íratott ingó- vagy ingatlanvagyont egyik gyermekére sem.

Aznap még a földművelésügyi és a honvédelmi minisztérium reagált, de ők időt kértek a válaszra.

Előbbi becsületére legyen mondva, hogy másnap már reggel negyed kilenckor megkaptam tömörségében is lenyűgöző válaszukat:

Kérdésére [...] a válaszunk az, hogy: NEM.

Aztán megérkezett a honvédelmi minisztérium válasza is:

Tájékoztatjuk, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter semmilyen nagy értékű ingó- vagy ingatlanvagyont nem íratott gyermekeire.

A miniszterelnökség, akiknél Lázár János és Semjén Zsolt gyermekeinek vagyonáról is érdeklődtem, csak az utóbbi kérdésemre válaszolt:

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr nem íratott nagyobb értékű ingó- vagy ingatlanvagyont gyermekei nevére.

A belügyminisztérium válaszára 46 órát kellett várjak, ők a földművelésügyi minisztérium sajtóstratégiáját alkalmazva annyit írtak:

nem.

A nemzeti fejlesztési és az igazságügyi minisztériumtól semmilyen visszajelzést sem kaptam.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.