Íme, a helyettes államtitkár, aki még Orbánnál is többet keres

politika
2014 december 05., 11:17

Helyettes államtitkár megbízatása mellett ügyvezetőként, igazgatósági tagként és szakértőként is segíti az állam működését Bódi Gábor, a miniszterelnökség infokommunikáció összehangolásáért felelős államtitkára.

Bódi Giró-Szász András egykori cégétől, a Strategopolistól érkezett a kormányhoz. A cég, amitől Giró-Szász András pár hónap után osztalékkal együtt 750 millió forintért vált meg legújabb államtitkári kinevezése előtt Bódival is bőkezű volt:

távozásakor 63 millió forint osztalékot vett fel.

Most sincs rossz dolga:

  • Helyettes államtitkárként havi bruttó 822 ezer forintért hangolhatja össze az infokommunikációt - bármit is fedjen ez a tevékenység.
  • Az állami tulajdonú KOPINT-DATORG ügyvezetőjeként havi bruttó egymillió forintot keres.
  • A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnökeként havi bruttó 648 200 forintért tekintheti át a kormány informatikai, hírközlési és média területén hozott stratégiai döntéseit és jogszabálytervezeteit.
  • És igazgatósági tag az Antenna Hungáriánál havi 175 ezerért.

Mindezt a HVG derítette ki, de nem Bódi vagyonnyilatkozatából, mert a hatályos magyar szabályozás szerint a helyettes államtitkárok vagyonnyilatkozata nem nyilvános. Így azt, hogy melyik pozíciójában mit keres, külön-külön beadott közadatigényléssel sikerült kideríteniük.

Bódiról egyébként a Fideszben nem mindig voltak jó véleménnyel. Nyitrai zsolt, a Fidesz egykori informatikai megmondóembere például 2010-ben még „MSZP-s ejtőernyősnek” nevezte. Igaz, 2010-ben Bódi még az akkori miniszterelnöki hivatalban volt infokommunikációs szakállamtitkár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.