Zsidókkal és melegekkel viccelt a jereváni román nagykövet

vicc
2014 december 05., 12:57
comments 126

Antiszemita és homofób kijelentésekért nyilvános bocsánatkérésre kötelezte és hazarendelte Románia jereváni nagykövetét a bukaresti külügyminisztérium pénteken.

A román diplomáciát az Antiszemitizmust Figyelő Központ (MCA) figyelmeztette arra, hogy Sorin Vasile, Románia jereváni nagykövete egy nyilvános szereplése alkalmával a zsidóságot és a szexuális kisebbségeket sértő vicceket engedett meg magának, amelyek megütközést keltettek a hallgatóságban és a helyi sajtóban.

A botrányt kiváltó konkrét vicceket sajnos nem közölte az MTI, de én kikerestem, és az ominózus zsidó viccet most mindenki okulására közzéteszem. Az a tanulság, hogy ilyen vicceket ne tessenek mesélni, ha román nagykövet tetszik lenni Jerevánban.

A nagy zsidó üzletember könyvelőt keres a cégéhez. Az első jelentkezőtől megkérdezi:

- Mennyi 10 + 10?

- 20.

- Nem jó, kiesett.

Jön a második.

- Mennyi 10 + 10?

- 30.

- Nem jó, kiesett.

A harmadik jelentkezőtől is megkérdezi:

- Mennyi 10 + 10?

- Mit szeretne, mennyi legyen?

:DDDDDDD

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.