Pedofil cserkészvezető ellen nyomoznak Veszprémben

bűnügy
2014 december 06., 13:29
comments 127

A Simicska Lajos féle HírTV Célpont című müsora dobta be a hírt:

V. Gábor veszprémi, fideszes cserkészvezető ellen nyomoz a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt.

A 41 éves, nőtlen férfi a 1415. számú IV. Károly Cserkészcsapat vezetője, a Veszprém Egyházmegyei Ifjúsági és Lelkipásztori Fórum alá tartozó ifjúsági iroda vezetője és a műsor szerint a helyi közélet ismert alakja illetve a veszprémi Fidesz oszlopos tagja. A férfi idén májusban bukott le azzal, hogy három kiskorút a foglalkozás után ott tartott, pornófilmet nézetett velük és közös maszturbációra kényszerítette őket. Az egyik gyerek mondta el, hogy mi történt, akik választás elé állították a zaklatót: vagy lemond minden tisztségéről, vagy feljelentik. V. Gábor az előbbit választotta.

Végül az egyik anyuka barátnője szólt a cserkészszövetségnek, ők tettek feljelentést. A férfi távozása után még a kulcsokat is lecserélték a közösségi helyeken. V. Gábor a Célpont szerint most édesanyjával él egy veszprémi házban.

A Magyar Cserkészszövetség szombat délután adott ki közleményt, ebben leírják, hogy

"a Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanújával, amellyel szövetségünk egykori tagja hozható kapcsolatba. A jelenleg nyomozás alatt lévő, egyéni, egy személyhez köthető eset az egész cserkészet hírnevét, társadalom általi megítélését rombolhatja."

Illetve, hogy

az üggyel összefüggésbe hozott egykori csapatparancsnok a rendőrségi eljárás indulásakor már nem volt tagja az MCSSZ-nek. Távol tartatjuk korábbi csapatától, amelyet nem szüntettük meg, tevékenységüket azonban folyamatosan ellenőrizzük egy pedagógiai fejlesztő munkatárs, és egy cserkészvezető közreműködésével. "

Az ügy két pikáns momentuma, hogy Veszprémben februárban választanak országgyűlési képviselőt Navracsics Tibor helyére. A voksoláson a Fidesz kétharmada múlik, korábban felmerült, hogy elindul a választáson Simicska Lajos is, aki a Hír TV egyik tulajdonosa. A pedofil fideszes ügyét most a csatorna robbantotta ki. Illetve a 444-en megírt S. tanár úr pedofil ügyei miatt a Fidesz eltörölte ennek a bűncselekménynek az elévülését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.