A most kilencvenéves Robert Mugabe lesz a kormánypárti elnökjelölt a 2018-as választáson

külföld
2014 december 07., 14:41
comments 46

Zimbabwét az 1980-as függetlensége óta vezető Robert Mugabe a maga kilencven évével a legidősebb aktív államfő a világon. Egyedül Abdullah szaudi király töltötte még be a kilencedik ikszet, de Afrika legdivatosabb diktátora még nála is öregebb százötven nappal.

photo_camera Mugabe a mugabeieké! AFP PHOTO / JEKESAI NJIKIZANA

A kormányzó ZANU-PF Mugabét újra a párt elnökévé választotta, így puszta formalitás a jelöltsége a 2018-as választásokra. Ráadásul szabad kezet kapott a helyettesei és alelnök-jelöltje kiválasztásában. Felesége, a nála negyven évvel fiatalabb Grace Mugabe - aki legutóbb bravúros schmittelésével került be a hírekbe - a párt női tagozatának az elnöke lett. Sokak szerint ő lesz Mugabe utódja.

Robert Mugabe a kongresszuson arról is beszélt, hogy

NEM LESZÜNK GYARMAT

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.