A szépség a törésekben lakik - Bemutatkozik egy rakás tehetséges hazai alkotó

ZENE
2014 december 07., 09:15
comments 39

Kimerítő estéket követő bágyadt hétvégi délelőttökre kitalált sorozatunkban most egy különkiadás következik. A héten nem egy előadó válogatott fejfájást űző zenéket, hanem egy projekt mutatkozik be.

A HAANG egy micro online zenei katalógus, ami a hazai elektronikus szcéna legizgalmasabb és sokszor még kevésbé ismert alkotóit gyűjti össze. A honlapon jelenleg negyven profil érhető el. Vannak köztük ismertebb arcok, olyanok is, akik például már be is mutatkoztak korábban sorozatunkban, és vannak olyanok is, akikről korábban még mi sem hallottunk. Az oldal nagyszerű lehetőség azoknak, akik szívesen böngésznék, mi történik most itthon a kísérletező-nem sablonos-elszállós elektronikában. Itt lehet megtalálni a honlapot, de érdemes a projektet Facebookon is követni. E mellett meg lehet őket találni Mixcloudon és Soundcloudon is.

444_hangOver_#76 - HAANG by !!444!!! on Mixcloud

Arról, hogy mi is ez az egész, az oldal szerkesztője, Miklós Noémi mesélt:

"A HAANG tulajdonképpen egy infocenter.

Célunk elsősorban az ismeretterjesztés, mert nem tudtunk kibékülni azzal, hogy hazai alkotók jobbnál jobb munkái vagy hamarabb kerülnek ki a határon túlra, vagy pusztán négy fal között maradnak ilyen-olyan okból kifolyólag. Abból indultunk ki, hogy vannak hozzánk hasonlóan nyitott, befogadó, kíváncsi, ingeréhes emberek, akiket csupán az információ- és kapacitáshiányuk gátolja meg abban, hogy feltérképezzék mi történik itthon ebben a közegben. A HAANG egy csatorna, ahol ezek az emberek időt spórolva újabb és újabb alkotókhoz juthatnak el, akik ezáltal remélhetőleg lényegesen több lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, fellépésre.

Ezen túl közösségépítő szándéka, hogy az itthoni zeneszerzők lehetőséget kapjanak egymást is (jobban)megismerni és további kollaborációk melegágyaként működjön az online platform.

Nem utolsósorban egy olyan felület, ami segítséget nyújt akár rendezvényeknek/minifeszteknek a line-up-juk könnyebb felvázolására, vagy ahol kiadók szemezgethetnek , amik alapján további esetleges együttműködésekre kerülhet sor.

Hisszük, hogy sokunknak fontos , ne menjünk el behunyt szemmel /befogott füllel amellett, hogy minőségi magyar elektronikus zene van."

Maga a mix apró betekintést nyújt csak mindebbe, 70 percbe sajnos nem férhetett be mindenki. Viszont izgalmas ébredezős ívet kínál, ambientesebb vizekről elindulva előbb kicsit sötétebb színekkel beborít, hogy aztán a végén csodás vigyorgós techno irányába vigyen el. Erre nem lehet nem felébredni.

Sorozatunknak ez már sokadik része volt, a korábbiakat itt lehet meghallgatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.