Elfelejtettek szólni Gegesynek, hogy díszpolgár lett

POLITIKA
2014 december 07., 11:07
comments 70

A Ferencváros - szűkebb pátriám - politikai szempontból egyedi része az országnak. A kerületet húsz éven át az eredetileg SZDSZ-es Gegesy Ferenc vezette, utolsó éveiben már a Fidesz támogatásával. Aztán négy éve, amikor már megszűnt alóla a párt, szoros vereséget szenvedett Bácskai Jánostól, a Fidesz jelöltjétől, aki idén októberben is nyerni tudott, még ha csak párszáz szavazattal is.

Bácskai a rivalizálás ellenére nagy tisztelője Gegesynek. A kerületi újság választások utáni számában készült interjúja elején hosszasan dícséri elődjét, aki szerinte is jó városvezető és alkalmas jelölt volt. [Mellékelnék fotót, de sajnos nem hordom magammal munkába a kerületi lapot :-(]

Annyira tisztelik, hogy a kerületi önkormányzat nemrég díszpolgári címet is adományozott neki.

Csak erről elfelejtették értesíteni Gegesyt, aki így el se ment a díjátadóra.

De ha értesült volna a díjról, akkor se vette volna át a megtisztelő címet. A tisztelet, amit Bácskai érez iránta, ugyanis nem kölcsönös. Gegesy azt mondta, hogy

„nem tudok átvenni kitüntetést olyan személyektől, akik tönkreteszik a Ferencvárost”.

(Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.