Elfelejtettek szólni Gegesynek, hogy díszpolgár lett

POLITIKA
2014 december 7., 11:07
comments 70

A Ferencváros - szűkebb pátriám - politikai szempontból egyedi része az országnak. A kerületet húsz éven át az eredetileg SZDSZ-es Gegesy Ferenc vezette, utolsó éveiben már a Fidesz támogatásával. Aztán négy éve, amikor már megszűnt alóla a párt, szoros vereséget szenvedett Bácskai Jánostól, a Fidesz jelöltjétől, aki idén októberben is nyerni tudott, még ha csak párszáz szavazattal is.

Bácskai a rivalizálás ellenére nagy tisztelője Gegesynek. A kerületi újság választások utáni számában készült interjúja elején hosszasan dícséri elődjét, aki szerinte is jó városvezető és alkalmas jelölt volt. [Mellékelnék fotót, de sajnos nem hordom magammal munkába a kerületi lapot :-(]

Annyira tisztelik, hogy a kerületi önkormányzat nemrég díszpolgári címet is adományozott neki.

Csak erről elfelejtették értesíteni Gegesyt, aki így el se ment a díjátadóra.

De ha értesült volna a díjról, akkor se vette volna át a megtisztelő címet. A tisztelet, amit Bácskai érez iránta, ugyanis nem kölcsönös. Gegesy azt mondta, hogy

„nem tudok átvenni kitüntetést olyan személyektől, akik tönkreteszik a Ferencvárost”.

(Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt