Kétmillióért vásárolt könyveket Kósa Lajos

magánügy
2014 december 08., 06:22
comments 80

A borzalmas Louis Vuitton táskák, ízléstelen - cserébe baromi drága - karórák és neobarokk Dunakeszi palotácska után végre egy értelmes listája a politikusi kiköltekezésnek: mintegy kétmillió forint értékben vásárolt Kósa Lajos a Központi Antikvárium téli aukcióján.

A politikust a Blikk egyik olvasója szúrta ki. Fontos kiemelendő tény, hogy Kósa Lajos saját maga ülte végig az árverést, nem pedig egy strómant küldött. Az is dicsérendő, hogy a megszerzett könyvek listája alapján jó érzékkel válogatott.

lutherkonyv

A napilap szerint a következő tételek sikerült végül megkaparintania Kósa Lajosnak:

  • 280 ezer forintért Luther Márton 1532-ben kiadott adventi prédikációját (fenti képünkön)
  • 240 ezerért vitt el egy Füst Milán által Radnótinak dedikált verseskötetet
  • 220 ezer Márai Sándor Radnóti Miklósnak dedikált 'A szegények iskolája' című könyvéért, ami a szerző szerint egyfajta "használati utasítás a szegénységhez"
  • Ezentúl két Csokonai-, egy Dugonics-, valamint egy 18. századi énekeskönyv is a szákba került

Az aukciót lebonyolító Központi Antikvárium ügyvezetője szerint ilyen könyveket senki sem vásárol befektetési céllal, hanem pusztán szerelemből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.