Halálos Fegyver 5: az Esernyő

bűnügy
2014 december 08., 11:19
comments 66

Ugye, milyen ártalmatlannak tűnik ez az esernyő?

photo_camera Hasznos és divatos: véd az időjárás viszontagságaitól, egyben üde színfoltot visz a decemberi szürkeségbe.

Első ránézésre egyszerű használati tárgy, divatos kiegészítő – olyan, mint a napszemüveg vagy a hátizsák. De avatott kezekben, megfelelő technikával és megfelelő helyzetben használva halálos fegyverré, a belvárosi nindzsa gyilkos eszközévé válik. Valahogy így:

halal1

A gyilkos esernyők alaptípusai:

photo_camera Balra: függőlegesen tartva ártalmatlan használati eszköz, de támadóállást felvéve gyilkos fegyver. Jobbra: szemkiszúrásra alaphelyzetben is alkalmas, tüskés szúróeszköz.

Napjaink rákfenéje: az esernyőbűnözés

photo_camera Nagy tömegben oldalirányú, illetve körkörös támadás kivitelezésére alkalmas eszköz.

Esernyő éles bevetésen:

photo_camera Szúk járdán, járdaszigeten az esernyő pompásan alkalmas létfontosságú szervek közömbösítésére, illetve időszakos vagy végleges hatástalanítására.

Alapállás:

photo_camera Alapállás.

Balra a helyes támadóállás, jobbra a defenzív pozíció:

es3a

A városi nindzsa titkos fegyvere: a meglepetés

photo_camera A víz lerázása az esernyőről nem halálos ugyan, de jó ütemben kivitelezve kitűnő elterelő, hangulatrontó manőver. Különösen zárt térben, tömegközlekedési eszközön hatásos.

Umbrellas don't kill people. People kill people

Ugye, ismerős a mondás? Ne legyenek kétségeink, egyértelműen a gonosz esernyőlobbitól származik, ami megpróbálja eltusolni azt a nyilvánvaló tényt, hogy

esernyő nélkül nem létezne esernyőbűnözés.

esernyo_lethal1

Nyilván nem véletlen, hogy az esernyők ki vannak tiltva a stadionokból és a tömegrendezvényekről.

Még jó, hogy gyerekek kezébe nem kerülhet ez a halálos fegyver!

gyerek1

Szakirodalom:

Tokitsu M1, Nakamura M, Yokoyama H, Watanabe H, Hara M, Takeuchi K.: Skullbase-penetrating injuries caused by umbrella tips: case reports (Esernyővégek által okozott koponyalapi behatoló sérülések)

Andrew Carothers: Orbitofacial Wounds and Cerebral Artery Injuries Caused by Umbrella Tips (Esernyővégek által okozott orbito-faciális és cerebrális artériasérülések)

Monash University: Umbrella Related Injury (növekvő számú esetek, veszélyeztetett csoportok kor szerinti bontásban)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.