Megbírságolták a Kézdivásárhely polgármesteri hivatalt, mert nem volt megfelelően fellobogózva a város

külföld
2014 december 08., 13:04
comments 98

A székelyföldi Kovászna megye prefektusa ötezer lejes (350 ezer forint) bírságot rótt ki Kézdivásárhely polgármesteri hivatalára, mert úgy vélte, hogy

a város nem volt megfelelően fellobogózva a román zászlókkal december elsején, a román nemzeti ünnepen.

Ezt az ökörséget.

A kézdivásárhelyi eset amiatt került be a román televíziók híradójába, mert ismeretlenek fekete zászlókat tűztek ki az Erdély Romániához csatolását kimondó, 1918. december 1-jei gyulafehérvári nyilatkozat évfordulójához kötődő román nemzeti ünnepen a város főterén álló házak némelyikére. Bokor Tibor polgármester a Székely Hírmondónak úgy vélekedett a büntetés minden bizonnyal a gyászlobogók kitűzésére adott válasz. Ménessy Kinga, a városháza szóvivője elmondta, hogy a polgármesteri hivatal csak akkor fizeti ki a bírságot, ha jogerős ítélet kötelezi erre. (MTI)

A POSZTOT FELLOBOGÓZTUK!!!

roman6roman3

roman2roman5

roman4

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.