Orbán üzent Goodfriendnek: Legyen férfi!

Azonnali kérdésekre kellett válaszolnia a miniszterelnöknek a parlamentben. A szocialista Bárándy Gergely kérdezte Orbánt Vida Ildikó korrupciós ügyeiről, illetve arról, hogy ki hazudik a kitiltási ügyekben.

(Kovács Tamás/MTI)

Orbán válaszában arról beszélt, hogy úgy érzi, az ügy végre jó irányba halad, itt a lehetőség, hogy a bizonyítékok nélküli hablatyolásból a jog egyértelmű és tiszta világába helyezzék át az ügyet. Szerinte az amerikai ügyvivő azt állítja, a NAV elnöke személyesen követett el korrupciót.

"Ezt az állítást a magyar jogrendszer tudja értelmezni, és ezért pert kell indítani. Ez az elvárásom a NAV elnökével szemben. Ha nem indít haladéktalanul pert az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani"

- mondta el Orbán. Ha lesz per, és Vida bűnösnek bizonyul, akkor börtönbe kerül. Ha pedig hamis a vád, annak is lesz következménye, mert ha az amerikai ügyvivő

ha megvádolt egy köztisztviselőt bűncselekménnyel, akkor legyen férfi, ne bújjon a diplomáciai mentessége mögé

- üzent Orbán Goodfriendnek is.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.