Jelentősen romlott az ország külkereskedelmi mérlege

gazdaság
2014 december 09., 08:45
comments 78

Az ipari termelés októberi visszaesése után itt az újabb rossz hír: a külkereskedelmi mérleg is sokat romlott októberben. A két dolog nem független egymástól:

a visszaeső termelés miatt csökken az export, miközben az import növekedett.

Ezért most a tavaly októberihez képest 322 millió euróval rosszabb Magyarország külkereskedelmi mérlege.

A KSH adatai szerint októberben az előző évihez képest 2,1 százalékkal esett vissza az export, miközben az import 2,3 százalékkal nőtt. A KSH becslése szerint októberben 7,5 milliárdos esportra jutott 7,1 milliárdos import - a különbözet 374 millió euró, vagyis az egy évvel ezelőttihez képest közel 40 százalékkal romlott a külkereskedelmi mérleg. Az októberi adat az egész éves teljesítményt is lerontotta: 2014 első tíz hónapjában 217 millió euróval rosszabb a külkereskedelmi mérleg, mint 2013 első tíz hónapjában. (Via Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.