Nincs több francia túsz a világon

külföld
2014 december 09., 13:57
comments 5

Több mint három év fogság után kiszabadult egy francia túsz Maliban, ezzel az utolsó foglyul ejtett francia állampolgár is hazatérhet - jelentette be kedden Francois Hollande elnök.

Serge Lazarevicet még 2011-ben rabolta el az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnya, az Iszlám Maghreb al-Kaidája (AQMI) Maliból. Vele együtt egy társát, Philippe Verdont is túszul ejtették, akit aztán 2013-ban ki is végeztek bosszúból, amiért a franciák katonailag beavatkoztak Maliban.

"Kiszabadult Serge Lazarevic, az utolsó túszunk. Franciaországnak nincsen több túsza, a világ egyetlen államában sem" - mondta Hollande, aki szerint a kiszabadított fogoly úton van Nigerbe.

Lazarevic a rabsága sanyarú körülményei ellenére "viszonylag jó egészségi állapotban" van. Arról semmit nem tudni, hogy sikerült kiszabadítani.

(MTI nyomán)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.