Amerikában is van Gajdics Ottó, de ott így néz ki

Sokkolta az amerikai közvéleményt is a CIA-jelentés, amelynek borzalmas részleteiről a 444 is beszámolt. Amerika most igyekszik feldolgozni azt az élményt, amikor az ember rájön, valami súlyos bűnt követett el. Persze ott is vannak olyanok, akiket a tények kevésbé zavarnak, és ha mégis csípik a szemüket, rögtön gyurácsnyozni demokratázni kezdenek.

A Fox News - amely keményvonalas republikánus adó, kvázi a magyar Hír Tv-nek vagy Echo Tv-nek felel meg - is igyekszik kibeszélni a kínos jelentést, ehhez pedig több beszélgetőtársat is összegyűjtöttek. (Jóllehet a terrorellenes háborút a demokraták is támogatták.)

Andrea Tantaros, aki egy ismert konzervatív politikai elemző azonban beleáll a sztoriba (4:11-től), mint Gajdics Ottó a cuccba, vagy Béla a magyar gazdaság felpörgésébe, és így érvel:

Az Egyesült Amerikai Államok nagyszerű, nagyszerűek vagyunk. Lezártuk ezt az ügyet, és nem csinálunk többet ilyet. És az ok, amiért most ezt a vitát újra előhozták, hogy megmutassák, nem vagyunk nagyszerűek. Ez az adminisztráció (Obamáé) azt akarja, hogy arról beszéljünk, hogy nem vagyunk nagyszerűek.

Egyszerű, követhető, nagyszerű. (Gawker)