Kiszeletel a Fidesz a gyerekek kötelező drogtesztje mögül

POLITIKA
2014 december 10., 07:06
comments 104

Gulyás Gergely nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, eszerint a Fidesz-frakció az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult, mert

azt szeretnék tudni, hogy a drogtesztről szóló javaslat jogilag megvalósítható-e.

Gulyás Gergely szerint a tervezet egy létező problémára kínál unortodox megoldást, azonban a jog világa általában ortodox. Nemcsak az igazságügyi tárca, hanem a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) véleményét is ki fogják kérni.

A fiatalok esetében világos szabályok vannak arra, hogy milyen formában lehet elvileg elképzelni a tesztet és emiatt csakis a gyerekek és a szülők beleegyezéssel lenne végezhető bármilyen teszt 14 éves kor felett. Tehát ugyanaz maradna a helyzet, mint most.

Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke, is nyilatkozott a lapnak. Szerinte

"politikusok és újságírók esetében nincs realitása egy ilyen szabályozásnak."

Megérte beleállni ebbe az egészbe. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.