Micimackó > Kis herceg

Első hír:

A becsült ár háromszorosáért, 314 ezer fontért (122 millió forintért) kelt el egy londoni árverésen Milne Micimackó kuckója című könyvének egy eredeti illusztrációja.

E. H. Shepard tusrajza Róbert Gidát, Malackát és Micimackót egy híd korlátjánál ábrázolja, amint botúsztatást játszanak: botokat dobálnak a folyóba, és versenyeznek, kié ér át a híd alatt előbb.

Az először 1928-ban publikált híres grafika, amely a hetvenes évektől egy magángyűjtemény darabja volt, a Sotheby's keddi gyermekkönyvárverésén került kalapács alá. Az aukción Shepard más illusztrációira is lehetett licitálni.

Második hír:

Nem sikerült vevőt találni A kis herceg első kiadásának egy eredeti akvarelljére a keddi párizsi árverésen.

Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című művének illusztrációját az Artcurial párizsi árverési ház bocsátotta aukcióra, árát előzetesen 400-500 ezer euróra (120-150 millió forintra) becsülték.

A vízfestékkel és tintával készült 21,2 x 23,9 centiméteres rajzon "Antoine de Saint Exupéry" aláírása látható (kötőjel nélkül), és az 1943-as eredeti kiadás 17. oldalán látható. Az akvarell a B612-es kisbolygót, a kis herceg bolygóját felfedező török csillagászt ábrázolja, amint ujjával egy képletekkel teliírt táblára mutat.

(mindkét hír MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.