Nick Denton, a Gawker gyakorló sátánnak tartott tulajdonosa lemond teljhatalmáról

2014 december 10., szerda 20:49
16
Nick Denton és Janine Gibson, a The Guardian amerikai kiadásának főszerkesztője.
Thos Robinson/Getty Images for The Guardian

A legendák szerint zsarnoki Nick Denton - én csak futólag ismerem, baráti társaságban nem szokott parancsokat ugatni - szerdai bejelentése szerint lemond a pár év alatt hatalmasra nőt blogbirodalom egyszemélyi vezetéséről és a helyét egy hétfős igazgatótanácsnak adja át. Ez az "ügyvezető partnerség", ahogy ő hívja, állítólag demokratikusan, többségi elven hoz majd döntéseket.

A döntést a megnövekedett piaci versennyel indokolta:

„A távollétemben is jól elketyeg a cég. De a Buzzfeed és a Vox megjelenésével nem elég jól elketyegni”.

A dolgozóinak küldött memóban bejelentette még egy termékinnovációs csapat létrehozását is, egyben kirohant a blogjai közösségimédia-függősége ellen. "Forgalmunk túlontúl sokszor olyan virális történetek miatt emelkedett, amiket inkább cikiznünk kéne. Mi, a világ legszabadabb újságírói a Facebook algoritmusának rabjául estünk" - írta. Szerinte a "facebookos tömegek" etetése helyett az exkluzív történetekre kell koncentrálniuk a jövőben.

A vicc kedvéért megkerestem Szily Lacit a gawkeres Cinktől, de Szilyvel legendásan nehéz bármilyen kommunikációs csatornán kapcsolatba lépni, úgyhogy csak emiatt ne maradjanak ébren. (Via Financial Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt