Nick Denton, a Gawker gyakorló sátánnak tartott tulajdonosa lemond teljhatalmáról

Nick Denton és Janine Gibson, a The Guardian amerikai kiadásának főszerkesztője.Thos Robinson/Getty Images for The Guardian

A legendák szerint zsarnoki Nick Denton - én csak futólag ismerem, baráti társaságban nem szokott parancsokat ugatni - szerdai bejelentése szerint lemond a pár év alatt hatalmasra nőt blogbirodalom egyszemélyi vezetéséről és a helyét egy hétfős igazgatótanácsnak adja át. Ez az "ügyvezető partnerség", ahogy ő hívja, állítólag demokratikusan, többségi elven hoz majd döntéseket.

A döntést a megnövekedett piaci versennyel indokolta:

„A távollétemben is jól elketyeg a cég. De a Buzzfeed és a Vox megjelenésével nem elég jól elketyegni”.

A dolgozóinak küldött memóban bejelentette még egy termékinnovációs csapat létrehozását is, egyben kirohant a blogjai közösségimédia-függősége ellen. "Forgalmunk túlontúl sokszor olyan virális történetek miatt emelkedett, amiket inkább cikiznünk kéne. Mi, a világ legszabadabb újságírói a Facebook algoritmusának rabjául estünk" - írta. Szerinte a "facebookos tömegek" etetése helyett az exkluzív történetekre kell koncentrálniuk a jövőben.

A vicc kedvéért megkerestem Szily Lacit a gawkeres Cinktől, de Szilyvel legendásan nehéz bármilyen kommunikációs csatornán kapcsolatba lépni, úgyhogy csak emiatt ne maradjanak ébren. (Via Financial Times)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.