Egyházi nyomásra a vallási műsorok éléről visszahívták az MTVA rasszizmussal vádolt szerkesztőjét, de minden mást csinálhat tovább

2014 december 11., csütörtök 9:40
108

Siklósi Beatrixot nemrég nevezték ki a közmédia élére, a Népszabadság viszont most arról ír, hogy egyházi nyomásra máris távoznia kell.

Siklósi október 15-én lett a vallási, nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője, a Népszabadsághoz viszont eljutott egy levél, amiben a nagy egyházak vezetői tiltakoztak a kinevezés ellen az MTVA vezérigazgatójánál. Az október 21-ei levelet Erdő Péter, Bölcskei Gusztáv, Gáncs Péter és Heisler András is aláírta.

"Siklósi Beatrix (...) személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására"

- szerepelt a levélben, amit a hvg.hu idéz. Az egyházi vezetők azt is kifogásolták, hogy velük nem is történt semmiféle egyeztetés arról, hogy ki kerüljön ebbe a pozícióba

Siklósi internetezget

Szabó László Zsolt válaszában azt írta, hogy sajnálja, hogy az egyházi vezetők a sajtóban megjelent támadásokat ismétlik, ugyanakkor hajlik a konszenzusra: önálló vallási szerkesztőség lesz, aminek a vezetőségét egyeztetés után választják majd ki.

Siklósi így a vallási műsorokért nem felel többé, de főszerkesztő maradt, és többi feladatköre is marad.

Siklósinak bőven akadt botránya korábban, a hvg.hu például izgalmas válogatást csinált Facebookos posztjaiból.

siklosi2

 

De hívta már meg műsorába a nyíltan Holokausztot tagadó David Irving történészt, és vett át kitüntetést ifjabb Hegedűs Lóránttól is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt