Ezerarcú női orgazmus

SZEX
2014 december 11., 17:06

A női orgazmus titka című korábbi írásunk sokáig az egyik legnépszerűbb posztunk volt. Mi következik ebből? Szerintünk az, hogy mindenkit érdekel a női orgazmus. A férfiakat azért, hogy megfejtsék, vagy rájöjjenek a tuti módszerre, és a nőket pedig pont ugyanezért.

Annak ellenére, hogy a női kielégülés módjait milyen nagyfokú prüdériával kezelik az emberek (férfiak és nők egyaránt), a téma mégis izgató. Titokzatos és misztikus. És szerintünk nagyon fontos is. A lányok önkielégítése, orgazmusa jóformán tabu.

Pedig a nőknek is joguk van az orgazmushoz,akkor is, ha több energiát kell belefeccölni, hogy kiderüljön, pont nekik hogyan jó.

Nemrég találtunk egy cikket, amelyben három, orgazmus problémákkal küzdő, vagy arra magát képtelennek tartó nő mondja el a történetét, amelyek a megszólaltatott szakember szerint elég tipikusak.

Kayla nem élvezett el még soha, mégis elutasítja, hogy elégedetlen legyen magával, vagy szexuális életével. Az orgazmus szerinte csak 10-20 másodperc és enélkül is teljes mértékben élvezi a szexet.

Nicole orgazmusaihoz egy út vezet, méghozzá a csiklója és a vibrátora találkozásai révén. Egyetlen férfipartnere sem tudta kielégíteni, ehhez szexjátékokra van szüksége. Nem zárja ki, hogy egy nap ez megváltozik, és tapasztalatai kibővülnek, de addig is elégedett. Főleg amióta olyan párt talált, akit nem feszélyez a kütyük jelenléte és használata.

Sarahnak egyszer volt egy G-pont orgazmusa, és állítja, az valami elképesztő, de teljesen véletlenül derült ki, hogy ő csak bizonyos testhelyzetben, egy bizonyos ingerlés hatására képes eljutni a csúcsra.

A három példa jól mutatja, ahány nő, annyi tapasztalat. Máshoz mérni magunkat értelmetlen és felesleges.

Nők milliói élik át nap mint nap, hogy bizony az orgazmusnak több fajtája van. Még a csikló különböző módszerű ingerlésével is más-más élményt lehet tapasztalni, és a hüvelyiként ismert csúcsok bizony valóban teljesen másmilyenek, mint amik a csikló kényeztetésével jönnek. Ettől még egyik orgazmus sem lesz értékesebb, vagy értéktelenebb, mint a másik. Csak más.

Az is fontos, hogy csak azért, mert valaki még nem tapasztalt orgazmust, nem jelenti azt, nem is fog. Felmérések szerint a nők 10-15 százaléka képtelen az orgazmusra, de arra nincs bizonyíték, hogy akik így nyilatkoztak a kutatások során, azok soha nem is képesek a csúcsra jutni. Habár egységes csodaszer nincs a női élvezetre, és a nők orgazmusa nem gombnyomásra és egyformán működik, elméletileg bárki megtapasztalhatja (a szerencsésebbek akár többféle módon is) a kéjt.

A női test elég bonyolult szerkezet ami az örömszerzést illeti, mégis még manapság is fontos elmondani sokszor, hogy a lányoknak milyen fontos megismerniük magukat, és hogy igenis fontos része a mindkét fél számára kielégítő szex a párkapcsolatoknak. A nők (és a férfiak) jó része még ma is döbbenetesen kevéssé ismeri saját és partnere testét, és ezen a pornónézés általánossá válása sem segít.

Többször írtuk már, egy lánynak is joga van kielégülni a szeretkezés során, akkor is, ha ez később történik, mint partnere kielégülése. A szex ideális esetben nem addig tart, amíg a férfi nem ejakulál, hanem addig, amíg mindkét fél eljut az orgazmusig.

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.