Vida Ildikó szót fogad Orbánnak, és feljelentette Goodfriendet

POLITIKA
2014 december 11., 09:49
comments 908

Ezt a NAV elnökének ügyvédje, Futó Barnabás mondta el az Indexnek. A feljelentést rágalmazásért teszi meg.

Az okot az adja, hogy Vida, aki maga vallotta be, hogy kitiltották az Egyesült Államokból, sérelmezte André Goodfriend ügyvivő Heti Válasznak elmondott szavait, ami szerint a kitiltottakat nem azért tiltották ki, mert nem tett eleget a korrupció megakadályozásáért, hanem ennél konkrétabb ügyek miatt.

Goodfriend a nyilatkozatban amúgy nem Vida Ildikóról beszélt. Egészen pontosan ezt válaszolta a Heti Válasz kérdésére:

„Konkrét személyekről nem beszélek, de az információ, amelyre a beutazási tialalmat alapoztuk, nem pusztán arra vonatkozik, hogy az érintettek keveset tettek”.

Vida előbb levélben háborgott, majd a lendületre rátett Orbán Viktor is, aki a Parlamentben arról beszélt, hogy meneszti Vidát, ha nem jelenti fel az ügyvivőt. Ekkor üzente meg egyben Goodfriendnek, hogy legyen férfi, bármit is jelentsen ez.

Arról, hogy Orbán felszólítása miért tűnt gigantikus blöffnek, itt írtunk hosszabban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.