Az megvolt, hogy Jennifer Lawrence mogyorópopsinak hívja magát?

bűnügy
2014 december 13., 12:13
comments 88
photo_camera Jason Merritt / Getty Images Entertainment

November végén egy magát A Béke Őreinek nevező és tört angolsággal kommunikáló hekkercsapat feltörte a Sony szervereit. A támadásnak köze lehet Észak-Koreához és a Sony Pictures Entertainment (SPE) karácsonykor moziba kerülő filmszatírájához, a The Interview-hoz, amiben a szerepük szerint tévés újságíró James Francót és Seth Rogent a CIA Kim Dzsongun megölésével bízza meg. Észak-Korea válaszcsapással fenyegetőzött a szerintük terrorizmussal egyenértékű film miatt, a hekkerek pedig közleményükben azt írták, vagy legalábbis valami olyasmit, hogy

„Állítani le azonnal bemutatását a film terrorizmus, ami meg tudja törni térség békéjét és okozhat a Háború”.

De kit érdekel ez, ha a hekk eredményeként nemcsak bemutatásra váró filmek és sztárok egészségbiztosítási adatai szivárogtak ki, hanem harmincezernél is több email a Sony belső levelezéséből. Mivel ezek nem úgy íródtak, hogy bárki is számolt volna a nyilvánosságra kerülésükkel, természetesen az igazán szórakoztató fajtába tartoznak.

Így kezel válságot egy világcég

Például kiderült belőlük, hogy a Sony már akkor válságmódra kapcsolt, amikor a Guardian június 20-án először írt az észak-koreai rezsim felháborodásáról. Hogy mi volt a cég reakciója?

Megpróbáltak rögtön úgy tenni, mintha semmi közük nem lenne a filmhez, aminek a kiszivárgott levelek szerint még a befejezésébe is beleszóltak.

Az SPE társigazgatója, Amy Pascal például azonnal azt írta, hogy „sürgősen le kell szedjük erről [a filmről] a sony [a levelezésben szinte minden tulajdonnevet kisbetűvel írtak] nevét mindenhonnan”. Pascal főnöke, a Sony igazgatója, Michael Lynton ehhez annyit tett hozzá, hogy rá kéne szólni a film egyik főszereplőjére, Seth Rogenre:

„Jobb lenne, ha seth nem tweetelgetne semmit, amíg ezt le nem rendezzük”.

A kétségbeesésükre jellemző az az ötlet, miszerint Rogennek a filmet promótáló interjúkban olyanokat kellene mondania, hogy „ez a Columbia Pictures filmje, anyacégünknek, ha egyáltalán, alig volt köze a kreatív tartalmához”, ami persze nyilvánvaló hazugság.

Clooney személyes bosszúhadjáratra készül

George Clooney a brit bulvármédiát megrázó hekkerbotrányról készül filmet forgatni. A botrány – amiről bővebben itt írtunk - lényege, hogy a Rupert Murdoch (médiamogul/sátán) érdekeltségébe tartozó bulvárlapok rendszeresen törték fel emberek hangpostáját, hogy sztorikat szerezzenek. Clooney a filmről írt levelében nem leplezi gyűlöletét. mennyire meg akarja büntetni őket.

„Ha átélhető módon tárjuk fel az igazságot, akkor rupert nem szerzi meg a time/warnert (Murdoch tervezte a médiabirodalom felvásárlását)... a cnn-ből pedig nem lesz fox (utalás Murdoch legendásan elfogult hírtelevíziójára) ... annyira lelkes vagyok, hogy ezt a filmet leforgatjuk” – írta.

Rátámadtak Bill Murray-re!!4!

Az SPE egyik nagy terve, hogy női szereplőkkel újraforgassa a Szellemirtókat. Annyira, hogy ezért

hajlandóak lettek volna rászabadítani egy híresen szemét ügyvédet Bill Murray-re, akinek nyilván inkább nyelt volna le fordítva egy sünt, minthogy a nevét adja ehhez a gyalázathoz.

Ennek ellenére a 2016-ra tervezett filmen már gőzerővel dolgoznak. Pascal például állítja, hogy a szerepekre kinézett színésznők közül Jennifer Lawrence, Emma Stone, Melissa McCarthy, Amy Schumer és Lizzy Kaplan már jelezték, hogy benne akarnak lenni.

Istenem, de cukik a sztárok!!4!

Apropó J-Law: Hollywood aktuális cukiságbombájának az emailcíme mogyorópopó (peanutbutt), Brad Pitt pedig néha B P McApróként (McWee) írja alá a leveleit.

Megtudhatjuk még, hogy

  • a Közösségi háló producere, Scott Rudin tréfás hitleres hasonlattal jellemezte a film rendezőjét, David Finchert:

"[Fincher ] nehéz eset lenne? Mintha azt mondanád, hogy Hitler antiszemita lehet!!!"

  • a Sony illetékesei nincsenek oda Oliver Stone Edward Snowdenről írt forgatókönyvéért. A könyv eleje még tetszett nekik, de a vége szerintük olyan, mintha

A Zero Dark Thirty úgy ért volna véget, hogy nem kapják el bin Ladent.

  • Steven Spielberg állandóan demokrata politikusoknak lejmol pénzt. Erről Tim Rothman, a TriStar elnöke írt:

„ez steven spielbergtől jött, aki levett 32 kibaszott ezer dollárra valami Hilarys eseményre légyszi nézzétek meg, hogy, adná az ég, hátha adtam már erre és akkor nem kéne ennyit adnom neki.”

(Via The Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.