Libanon drúz vezetője szerint legalizálni kéne a marihuánát

A libanoni politika egyik legismertebb alakja, a drúz vallási kisebbség vezetője Valíd Dzsumblatt Twitteren, arabul érvelt a marihuána legalizációja mellett.

A veterán politikus, aki csapongó politikai pályája miatt a kaméleon becenevet is megkapta, amellett érvelt, hogy véget kell vetni annak, hogy a hatóságok intézkednek azzal szemben, aki füvet termeszt.

(DOMINIQUE FAGET / AFP)

A marihuána nagyon komoly, százmillió dolláros bevételeket hozott az országnak a 1975 és 1990 között zajló polgárháború alatt. És bár a törvények jelenleg tiltják a drogkereskedelmet, az ország keleti részén ez nem sokakat érdekel, és az ottani falvakban elég nyíltan termesztik a marihuánát.

A libanoni marihuánatermesztők elmondása szerint a szomszédban kitört szíriai polgárháború elterelte a kormány figyelmét az otthoni problémákról, és a határok is könnyebben átjárhatóvá váltak. A farmerek szerint 50 százalékkal nőtt meg a keresletük a polgárháború kitörése óta, rengeteg hasist éppen Szíriába exportálnak. (Telegraph)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.