A kormányban tudják, hogy ha népszavazás lenne a vasárnapi zárva tartásról, vesztenének

gazdaság
2014 december 16., 14:56

A Financial Times írt riportot a törvényről, ami a KDNP nyomására a jövőben megtiltja az üzletek többségének, hogy vasárnap nyitva legyenek. És a legtekintélyesebb gazdasági lapnak egy magas rangú, név nélkül nyilatkozó tisztviselő ismerte el, hogy a tervezet mögül hiányzik a társadalmi támogatás, és ha most lenne erről egy népszavazás, akkor azt elveszítenék.

Pár napja Gulyás Gergely fideszes politikus még azzal indokolta, hogy miért nincs szükség népszavazásra, hogy ez a kérdés nem annyira érdekli az embereket, ezért nem hinné, hogy ebben a témában olyan referendumot lehetne tartatni, ahol a részvétel elérné az érvényességhez szükséges ötven százalékot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.