Moszkva végleg elveszítette a kontrollt a rubel fölött

külföld
2014 december 16., 11:09
comments 99

rubel

Egy dollárért jelenleg több mint 75 rubelt adnak, és egyelőre nem látni, hol lehet a zuhanás vége. Hiába volt az éjszakai 650 bázispontos alapkamat-emelés, gyakorlatilag óránként romlik 1-2 rubelnyit a dollár árfolyama, árfolyamválság és vállalati csődök néznek ki ebből. Egy évvel ezelőtt még 32,9 rubelért adtak 1 dollárt. A zuhanásban az olajárak esése és a nyugati szankciók mellett elemzők szerint az is belejátszhatott, hogy az orosz jegybank csak későn avatkozott be. Az okokról többet itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.