A tüntetések jót tesznek az egészségnek és a környezetnek is

külföld
2014 december 17., 12:08
comments 27

Miután a hongkongi rendőrség december 11-én, 75 nap után felszámolta a város kereskedelmi negyedének fontosabb sugárútjait elfoglaló kormányellenes diáktüntetők táborát, a város kezd visszazökkenni a korábbi kerékvágásba.

A tüntetők három fontosabb utat tartottak sátraikkal megszállás alatt, a két és fél hónap pedig elég volt ahhoz, hogy ennyi idő alatt sokat javuljon a város levegője. És bár a kereskedelmi negyed dolgozói idő után már nehezteltek a szabad választásért tiltakozó fiatalokra, beszámolók szerint a város gyalogosai kifejezetten örültek annak, hogy végre lehet normálisan közlekedni a belvárosban.

photo_camera Hongkongi utcakép a tüntetések végekor (ISAAC LAWRENCE / AFP)

A rendőrségi fellépés óta viszont elkezdett visszatérni minden a régi kerékvágásba, visszatértek az autók az utakra. A levegő szennyezettsége pedig visszaugrott a korábbi szintekre:

levego

Hongkongban eleve rettentően magas a légszennyezettség mértéke, ami nem is csoda, mivel a városállam területén 325 autó jut egyetlen kilométernyi útra. Ami a Világbank adatai szerint a legzsúfoltabbnak számít a világon. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.