Bemajréztak a koreai hackerektől az amerikai mozik

Egyre másra jelentik be az amerikai moziláncok, hogy inkább nem adják le a Sony Pictures karácsonyi filmjét, a The Interview c. vígjátékot.

Seth Rogen és James Franco Los Angelesben december 11-én a film egyik sajtóeseményén. (AFP PHOTO/STR)

Ez az a film, amiben Seth Rogen és társa feladatul kapják, hogy öljék meg Észak-Korea első emberét, és ami miatt a kommunista diktatúra hónapok óta ki van készülve. Többek között a Sony ellen indított hackertámadásokat is a rezsimnek tulajdonítják.

Először a több száz mozit futtató Carmike Cinemas hálózat döntött amellett, hogy inkább kihagyják a filmet, de csatlakozott a Landmark is.

A Béke őrei (Guardians of Peace) nevű hackercsoport kedden ugyanis megfenyegette mindazon mozinézőket, akik elmennének megnézni a filmet.

A csoport több utalást is téve a New York elleni 2001-es terrortámadásra azt írta, a világ újra félelemben fog élni, ha viccet lehet csinálni a terrorizmusból. A csoport azt is írta, a filmet gyártó Sony Pictures-nek is vége. Ezzel arra az elfogott levélre utaltak, amelyet Michael Lynton vezérigazgató írt a Sony alkalmozattainak, és amiben megnyugtatta őket, hogy a Sonyt a hackertámadás nem fogja térdre kényszeríteni.

A két főszereplő, Seth Rogen és James Franco ugyancsak bejelentették, mostantól nem mutatkoznak a nyilvánosság előtt. Minden médiaszereplésüket le kellett mondaniuk biztonsági megfontolások miatt. (Telegraph)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.