Elfogták a miskolci bankrablót, akit megcibált egy ügyfél

2014 december 18., csütörtök 15:08

November 26-án ment be egy miskolci takarékba egy maszkos férfi, kibiztosította a fegyverét és pénzt követelt az alkalmazottaktól. Az a nő lett a veszte, aki a rablás alatt - mint ha mi sem történt volna - sorszámot húzott, pár lépésre a rablótól. Amikor a fegyveres a gyors távozás helyett tipródni kezdett, a nő utánament, és megcibálta a férfit. A rabló elsütötte a fegyverét a dulakodás közben, de nem találta el a nőt, viszont a fegyverrel megütötte a bátor asszonyt. A nő ennek ellenére nem hagyta magát, és letépte a rablóról a maszkot, így láthatóvá vált az arca, a rendőrség már így adott ki körözést ellene.

A férfit elfogták, legalábbis ez derül ki abból a hírből, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonta az ügyben kitűzött félmilliós nyomravezetői díjat. Amit akár megkaphatna a bátor ügyfél is. Az sokadszorra is zseniális, ahogy a sorszámot kihúzza.

Aztán bejelentették azt is, hogy a TEK műveleti egységeinek bevonásával ma reggel Budapesten fogták el a 37 éves Cs. Richárdot. A gyanú szerint a férfi nemcsak Miskolcon, hanem az országban helyen, így többek között Budapesten, Szolnokon, Debrecenben, Egerben, Szegeden és Győrben is rabolt hasonló módszerrel.