Esterházy Péter: a fideszesek gőgje és arroganciája bizonytalanságból és gyávaságból fakad

politika
2014 december 18., 06:36
comments 537

Magyarországon

Urak nincsenek, úrinők sincsenek

- írja Esterházy Péter, az egyik legnagyobb élő magyar író (!) a Fidesz urizálásáról és annak eredetéről a mai Hvg-ben. Viszont

Van új harács és uriz,

írja a szerző, aki szerint "a vadászat, a láthatóan drága, márkás holmik, utazások, lakodalmak, terepjárók - klasszikus újgazdag-rekvizitumok, az accessoire részei", de urizálni mégsem úri dolog.

Esterházy szerint a Fidesz valódi értékrendje homályos, nem sok köze van a polgári értékrendhez, ezért hazug.

De talán mégsem a hazugság az, ami miatt annyira fölháborító lesz az uriz, a sokmilliós Porsche, a kormánynak a Várba költöztetése (szolgáltató állam?) a gyerek nevére íratott ingatlanok, a "széles körű családi összefogás": Hanem inkább a gőg. Az arrogancia, a dölyf és a pökhend. Ezek mind a demokrácia ellentettje

- írja Esterházy Péter.

Keretesekkel együtt négy oldal az írás, tessenek elolvasni a HVg-ben, érdemes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.