Nem az a baj, hogy Orbán megette a csokit, hanem az, hogy nem olvasta el, mi van ráírva

gazdaság
2014 december 18., 14:29
comments 78

Azt nem bántam, hogy megeszi, elvégre ajándéknak is szántuk, s egy csokinak általában ez lesz a sorsa. Az sokkal jobban fájt, hogy meg sem fordította a papírját, el sem olvasta, mi van ráírva - nyilatkozta a Népszabadságnak Birta Zsolt. A négygyerekes apa és családtagjai voltak azon a csokispapíron, amivel Orbán elbánt a Parlament üléstermében.

Birta miskolci dohánytermék-értékesítő. Hetven kollégájával szerepelt abban a kampányban, aminek a célja az volt, hogy tiltakozzon a központi dohányellátó felállítása ellen. A trafikok jövő szeptembertől kizárólag állami vagy azzal szerződésben álló dohány-kiskereskedelmi ellátóktól vásárolhatnak. A nagykereskedők ellehetetlenítésével 1200 értékesítési és logisztikai alkalmazott veszítheti el az állását. Köztük Birta Zsolt is, aki esztergályosként végzett, de elhelyezkedni már nem tudott, kereskedőnek állt, borokkal foglalkozott, aztán jött a dohányértékesítés, amiben már tizenöt éve dolgozik. Meglehet, már nem sokáig.

Ezért küldték be a családi fotós csokikat a parlamentbe. Aminek a másik oldalán volt ez a szöveg:

„Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts kérlek teljesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre.”

Orbán aztán a csokit vidámat megette, a központosított dohányértékesítést pedig megszavazták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.